HEJDE

Startsidan Vårt hem Hejde 4CV Andra fordon

Hajdgårde i Hejde är vår lantställe där vi numera är ganska ofta. Hösten 2008 gjordes duschrummet om och under våren och försommaren 2009 har vi renoverat köket. Vi är mycket nöjda med båda renoveringarna och huset har fått ett "lyft". Det uppdagades dessvärre vid renoveringen av köket att delar av fasadgaveln var i ganska dåligt skick så en ny gavel behövde läggas på utanför den ursprungliga.

Under sommaren fixades gaveln och under hösten byggdes en friggebod som har en egen blogg. Utbyggnad av friggeboden med dass och våtutrymme skedde under sommaren 2012 och finns med i bloggen.

I december 2016 anlades ett nytt avlopp med tvåkammarbrunn, pumpgrop och infiltrationsbädd enligt alla konstens (och regionens) regler.

I Hejde har jag sommartid en del fordon som jag har som hobby. Pärlan är min Renault 4 CV från 1955 och tre traktorer samt en MC och en moped. Bilder på dessa finns under Andra fordon.

Förutom huvudbyggnaden som ursprungligen var ett sädesmagasin som fanns på granngården. Magasinet som är byggt i bulhusteknik (skiftesverk) är c:a 200 år gammalt och flyttades på valborgsmäsoafton 1967 i snöglopp till sin nuvarande plats.

På tomten finns en gäststuga och en mindre stuga som Anna, Per, Vera och Manne nu tagit över efter min (Åkes) mamma, som köpte det någon gång i slutet på 60-talet.

Förutom byggnaderna på tomten finns det ett bronsåldersröse (Stackråir) och lämningar efter fyra järnåldersgrunder, varav den största ligger bakom Annas stuga.

Här nedan finns en del bilder från fastigheten i Hejde. En del bilder kan bli större när man "klickar på dem".

Huset
Stora huset sett från sydost
Huset liten
Stora huset sett från sydväst

Gäststugan
Gästs
tugan

Annas stuga
Annas stuga
Garaget
Pumphus, garaget och gäststugan
Vårblommor
Vårblommor
Köket 1
Nya köket 1
Köket 2
Nya köket 2
Några vinterbilder
Huset, vinter

Huset 2 Vinter

Gäststugan
Jennys hus
   

 Mail till Åke

 

Uppdaterad 2020-04-02 19:33

Just nu är det  person(er) inne på sidan